Nieuws

falende communicatie IS onaanvaardbaar

Bij inbraak, brand of overval is falende communicatie onaanvaardbaar. Helaas is een efficiënte en betrouwbare doormelding van alarmmeldingen niet altijd vanzelfsprekend. Om dat te veranderen introduceert de beveiligingsbranche MARC-NET. Dit zorgt voor maximale zekerheid en betrouwbaarheid in de communicatie als elke seconde telt.

Verreweg de meeste alarmmeldingen bereiken via Particuliere Alarmcentrales de persoon of organisatie die het incident kan bestrijden. Vaak gaat dit goed, maar lang niet altijd. Dat komt onder andere door versnippering van de telecomsector en snelle technische ontwikkelingen waarbij veiligheid niet altijd voorop staat.

Na een voorbereidingstijd van vijf jaar, gaat MARC-NET voor een aanzienlijke verbetering zorgen. De acht belangrijkste particuliere alarmcentrales van Nederland ondersteunen dit initiatief al en de verwachting is dat de tien meldkamers van politie, brandweer en ambulancediensten na de zomer zullen volgen.

Geavanceerde automatisering
MARC-NET wordt geëxploiteerd door een onafhankelijke stichting. Gebruikers zijn particuliere alarmcentrales én op termijn meldkamers van hulpdiensten, toezichtcentrales en beveiligingsbedrijven. Deze kunnen er dankzij MARC-NET voor zorgen dat alarmsignalen snel en beveiligd bij de juiste instanties terecht komen. Storingen en sabotage worden direct opgemerkt en opgevolgd, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde automatisering. Ook capaciteitsproblemen behoren dan tot het verleden. Het aantal geslaagde inbraken, overvallen en fatale branden zal dankzij MARC-NET weer verder afnemen, zo verwachten de initiatiefnemers VEBON-NOVB en Nederlandse Veiligheidsbranche.

Contact MARC-NET

Wilt u meer weten over MARC-NET? Neem contact op met:

Stichting MARC-NET | Postbus 840, 2700 AV | Zoetermeer

Tel. 079 203 50 16 | info@marc-net.net